Fira Alla Hjärtans Dag med en tyngdfilt eller tyngdtäcke! 4 anledningar till varför det är den perfekta presenten

Fira Alla Hjärtans Dag med en tyngdfilt eller tyngdtäcke! 4 anledningar till varför det är den perfekta presenten

Det är inte enkelt att hitta den perfekta presenten till Alla Hjärtans Dag. En present som uttrycker dina känslor för din partner. Men det finns en present som verkligen kan göra skillnad i deras liv! Det handlar om… Bättre resultat i sovrummet! Lugn nu, vi menar bättre sömn, inget annat 🙂

Här nedan hittar du fyra anledningar till varför en tyngdfilt är den perfekta presenten till din partner på Alla Hjärtans Dag.

1. En tyngdfilt minskar ångest och oro

Corona-pandemin har haft stor inverkan på de flestas liv. Människor över hela världen vittnar om att restriktioner och oro kring pandemin haft en negativ inverkan på deras mentala hälsa. Vanliga symptom har varit:

  • Ångest, pågående oro, stress
  • Känsla av ensamhet
  • Humörsvängningar
  • Depression

En tyngdfilt eller ett tyngdtäcke är ett fantastiskt hjälpmedel för kroppen när det kommer till att minska oron och känna ett större lugn. Vikten ”grundar” kroppen och känslan av att bli hållen hjälper din partner att slappna av och/eller somna. Ett perfekt substitut till en omfamning om du och din partner är ifrån varandra.

2. Rulla in din partner i en tyngdfilt och känn den terapeutiska effekten

Att använda en tyngdfilt eller ett tyngdtäcke är en variant av deep pressure touch terapi, en form av terapi som används mot ångest och stress och utgörs av ett fast tryck mot kroppen. Trycket mot kroppen stimulerar neurotransmittorer som serotonin och melatonin, som lugnar hjärnan. För att maximera effekten, rulla in din partner ordentligt i täcket eler filten, och låt honom eller henne njuta av lugnet som sprider sig!

3. Ett tyngdtäcke ger dig anledning att gå till sängs tidigare

När ett tyngdtäcke väntar i sängen kräver det mycket viljestyrka att fortsätta zappa igenom TV-kanaler eller scrolla på Instagram. Ett tyngdtäcke hjälper din partner att komma till sängs, och väl där få bättre sömn och återhämtning under natten. Kom ihåg att täcket är avsett att bara användas av en person, så din partner har faktiskt tillstånd att vara självisk och behålla täcket för sig själv 🙂

4. Ett tyngdtäcke kan hjälpa din partner vakna utvilad och full av energi

Hjälp din partner somna avslappnad och vakna utvilad – ett tyngdtäcke gör det möjligt! När han eller hon vaknar utvilad kommer ni ha energi att fira en riktigt minnesvärd Alla Hjärtans Dag tillsammans! Och om ni inte har några storslagna planer för dagen kan ni bara njuta av en avslappnande dag i varandras omfamning, under vikten av ert täcke.

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.