Fem skäl som gör tyngdtäcket och tyngdfilten till de perfekta gåvorna

Fem skäl som gör tyngdtäcket och tyngdfilten till de perfekta gåvorna

De bästa gåvorna är de som visar att du bryr dig och som visar hur mycket mottagaren betyder för dig. Ett tyngdtäcke är en omtänksam gåva från någon som verkligen tänker på mottagarens välmående. Oavsett om det gäller olika högtider, en väns födelsedag, eller dina mor- eller farföräldrars bröllopsdag, är täcket alltid en perfekt gåva!

Vem har nytta av ett tyngdtäcke

Tyngdtäcken och -filtar har blivit populära tack vare täckets ångest- och stresslindrande egenskaper. Överväg att skaffa ett tyngdtäcke till en vuxen vän eller en familjemedlem om de: 

  • Sover dåligt 
  • Upplever ångest
  • Lider av kronisk smärta
  • Lider av RLS (myrkrypningar)
  • Går igenom klimakteriet
  • Bara gillar att mysa under en filt eller ett täcke när det är kyligt…

5 egenskaper som gör tyngdfilten till gåvan alla behöver

Tyngdtäcket hjälper dig känna dig tryggare

Tyngden påminner om känslan när någon håller om dig, trots att ingen fysiskt är nära dig. Tyngdtäcket hjälper kroppen slappna av och känna dig trygg. Dessutom sätter tyngdtäcket igång utsöndringen av serotonin i kroppen, vilket i sin tur hjälper kroppen att naturligt justera humöret. 

Tyngdtäcket förbättrar uppmärksamheten

Det finns flera olika forskningar som visar hur tyngdvästar, ett likande koncept som tyngdtäcken, kan förbättra uppmärksamheten. Till exempel visade en undersökning att barn med ADHD som använder tyngdvästar hade lättare att fokusera sin uppmärksamhet och utföra olika uppgifter medan de använde västen. Om någon du känner har koncentrationssvårigheter, kan tyngdtäcket förbättra deras livskvalitet avsevärt!

Tyngdtäcket lindrar ångest

Av tyngdtäckets många fördelar, är detta kanske den viktigaste. Tyngdtäcken har visat sig vara en effektiv stödjande behandling (trygg och utan läkemedel) mot depression, ångestsyndrom, sömnlöshet, mani, fobier, och bipolärt syndrom. Den så kallade ”kram-effekten” ett täcke ger hjälper till att lindra ångest, spänningar, och att sänka stressnivån.

Tyngdtäcket hjälper dig att slappna av under dagen

Förutom att täcket används som ett nästan magiskt verktyg för att uppnå en hälsosammare, mer utvilande och djupare nattsömn, kan tyngdtäcket även användas under dagen. Täcket kan till exempel läggas över axlarna, vilket hjälper både barn och vuxna att lugna sig att koncentrera sig bättre.

Tyngdtäcket lugnar före stressande händelser

Om du är på väg till doktorn, har ett prov i skolan, eller behöver göra en viktig rapport på jobbet, kan det vara värt att lägga dig under ett tyngdtäcke eller filt en stund. Vid användning av täcket återhämtar sig nervsystemet till normalt tillstånd. Du kan då lugnt reagera på samma situationer som bara en liten stund tidigare oroade kroppen. 

Vilken vikt bör man välja? För tyngdtäcken rekommenderar vi att du väljer ett täcke vars vikt utgör ungefär 10% av mottagarens kroppsvikt. Om hon eller han till exempel väger 70 kg, rekommenderar vi ett 7kg täcke. Ju större besvär desto tyngre täcke, så om du har mycket svårt att somna eller slappna av kan det vara klokt att gå upp ett steg i vikt.

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.