Bästa tyngdtäcket för barn - Sleepy Sheepy

Bästa tyngdtäcket för barn – Sleepy Sheepy

Ett barn som sover gott gör livet som förälder så mycket enklare. Det finns många hjälpmedel för att få barn att sova bättre, inklusive örter, magnesium, eteriska oljor, men tyngdtäcken kan ta sömnen till nästa nivå.

Det bästa tyngdtäcket för barn: Vem behöver det?

Tyngdtäcken hjälper barnet genom ett lugnande tryck mot kroppen när barnet blir oroligt. Det är en enkel metod som är lätt för barnet att ta till sig.

Om du känner igen något av följande beteenden är det troligt att ett tyngdtäcke kan hjälpa ditt barn att slappna av och förbättra dess sömn.

Du har kanske märkt att ditt barn:

  • Uppskattar närhet och stimulans mot kroppen? Vissa barn har större behov än andra av kramar, hålla en kudde eller gosedjur nära kroppen, eller liknande.
  • har svårt att sitta stilla och hålla sig lugn? Vissa barn behöver konstant stimulans och rörelse. De behöver hela tiden röra sig och vill inte sitta stilla.
  • tycker om att sova med många täcken, eller lägger andra saker ovanpå sig för att känna tyngd, eller föredrar att sova i en sovsäck?

Om du är osäker på om något av ovan stämmer in på ditt barn, så finns det saker du kan pröva för att bättre förstå vad ditt barn behöver för att slappna av och sova.

  • prova att låta barnet sova i en sovsäck, eller bädda in barnet som i en sovsäck med vanliga täcken och lakan. Bädda in barnet ordentligt. Även om barnet inte har en vikt på kroppen så simulerar den här övningen den känsla av trygghet som ett tyngdtäcke kan ge.
  • lägg ett tyngre dun- eller bomullstäcke ovanpå ditt barns vanliga täcke. Om barnet trivs med det så är det sannolikt att barnet skulle ha nytta av ett tyngdtäcke. Tänk dock på att bara ha det extra täcket på vid insomning. Barnet blir troligen för varmt om det dubbla täcket ligger kvar natten igenom.

Fråga sedan ditt barn om hur det kändes och se på reaktionen. Om barnet uttrycker att det känts bra, eller om du kan känna att barnet är mer avslappnat, kommer barnet med all sannolikhet ha nytta av ett tyngdtäcke.

Det bästa tyngdtäcket för barn – Sleepy Sheepy

Precis som The NAP Labs vanliga tyngdtäcken bygger Sleepy Sheepy på ”deep touch pressure stimulation”, en terapeutisk metod som stimulerar kroppen genom tryck. Resultatet är minskad produktion av stresshormonet kortisol, och ökad produktion av serotonin, vilket sänker puls och blodtryck.

Sleepy Sheepy väger ca 2,5 kg. Vikten kommer från små glaspärlor som är insydda inuti gosedjurets kropp.

Är tyngdäcken säkra för barn?

Vi rekommenderar inte Sleepy Sheepy för barn under 2 år. Studier har genomförts på äldre barn där tyngdtäcken bevisats öka barnens förmåga att koncentrera sig på en uppgift när de har en tyngdfilt eller täcke i knäet.

Använd på rätt sätt är tyngdtäcken helt säkra för barn att använda, och de är effektiva verktyg för avslappning och koncentration.

Tyngdtäcke för barn: Rekommendationer

  • Tillse att barnet själv kan ta av sig och hantera täcket.
  • Täck inte barnets ansikte eller huvud med täcket.

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.